Husmanskost

Kryddiga älgköttbullar med äpple

Kryddiga älgköttbullar med äpple

Tricket för att få saftiga köttbullar från…

Persiljejärpar

Persiljejärpar

Järpar är ganska lika köttbullar, fast avlånga. Den rätta formen är lätt att få till om man använder en matsked…

Dillkött

Dillkött

Dillkött är en svensk husmansklassiker som nästan fallit i glömska, kanske för att det tar ganska lång tid att göra…

Wallenbergare

Wallenbergare

Wallenbergare är något av det mest klassiska man kan göra med färs. En riktig Wallenbergare består av kalvfärs, men det…

Kalvstek

Kalvstek

Kalvstek med gräddsås är en klassisk husmansrätt som vanligtvis serverades som söndagsmiddag, nu för tiden är den mer att anse…

Redskap

Bakmaskin

Bakmaskin

Den blev årets julklapp 1988 och det har legat något av ett löjets skimmer över bakmaskinen ända…

Soppor

Ärtsoppa

Ärtsoppa

Ärtsoppa hör till klassikerna i Svensk husmanskost. Gör man den från början på torkade gula ärtor och…

Vinter

Rabarberchutney

Rabarberchutney

Chutney är ett vanligt tillbehör i det indiska köket och ser möjligtvis ut som marmelad eller…

Hallon- och rabarbersmulpaj

Hallon- och rabarbersmulpaj

Har du tillgång till hallon sedan förra året är det perfekt tid att använda dem…

Rulla till toppen